ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 10 тисяч осіб взяли участь у святковому параді з нагоди Дня Львова

Львівський портал

|

З нагоди Дня міста вулицями Львова пройшов великий святковий парад. Участь в параді взяли понад 10 тис. учасників, серед яких дитячі колективи, лицарі, актори на ходулях муніципальних та аматорських театрів, оркестр, чудо-поїзд з дітьми з особливими потребами, карети з ангелятами, молодіжні та спортивні організації, народні танцювальні колективи, представники національних меншин. Святковий парад щороку об’єднує творчих львів’ян з мешканцями та гостями міста.

Вже третій рік поспіль мешканці та гості міста розпочинають святкування Дня Львова з святкового параду. Щорічно у святковому параді презентують свої таланти театральні та танцювальні колективи міста, муніципальні музичні колективи, представники національних меншин, спортивні та молодіжні організації.

На чолі параду під супровід оркестру верхи на конях їхали лицарі із королем Данилом. За ними з проспекту Шевченка, через площу Міцкевича, проспект Свободи, до Ратуші на площу Ринок крокував ансамбль барабанщиць, казкове левеня та карета з ангелятами.  Традиційно у цьогорічному міському параді крокували вулицями міста актори на ходулях муніципального театру «Воскресіння». Під супровід оркестру урочисто на площу Ринок їхав чудо-поїзд з дітьми  з особливими потребами, за ними йшли козаки та казкові персонажі міських дитячих театрів. Далі крокували діти з танцювальних та народних колективів, за ними ішли танцювальні колективи дітей з країн сх. Європи.  Також у параді їхав другий чудо-поїзд з джаз-бенд колективом, ретро автомобілі та байкери. 

Після завершення параду з нагоди відзначення 753-ї річниці від Дня заснування міста, над Ратушею урочисто підняли прапор Львова. Після цього на площі Ринок пройшла екуменічна молитва за місто. Святкування продовжив на площі Ринок концерт дитячих колективів, повідомляє пресс-служба Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *