ОСТАННІ НОВИНИ

Інфляція на Львівщині перевищила загальноукраїнські показники

Львівський портал

|

У квітні 2009 року темпи інфляції в Україні та Львівській області знизились і становили відповідно 0,9% і 1%. Як повідомляє Головне управління статистики у Львівській області, темп приросту цін на продовольчі товари становив 1,5% за місяць.
З початку 2009 року приріст споживчих цін в Україні становив 6,9%, натомість у Львівській області – 7,6%. Треба зазначити, що у відповідному періоді 2008 року темпи інфляції були майже удвічі вищими і становили в Україні 13,1%, у Львівській області – 14,9%.

Стримуванню інфляції в області сприяло кілька причин: почалось сезонне зниження цін на молоко (на 3%), яйця (на 4%), подешевшало м`ясо птиці (на 5%), жива та охолоджена риба (на 1%), знизились ціни на медикаменти (на 1-4%) та аудіотехніку (до 2%).
Разом з тим у продовольчій групі відбулось підвищення цін на свинину – на 10%, сіль – на 8%, яловичину, цукор – на 5%, олію, фрукти, тютюнові вироби – на 3%, ковбасні вироби, рис, макаронні вироби – на 2%, овочі – на 1%.
З інших видів товарів і послуг подорожчали: велосипеди (на 7%), газ скраплений (на 6%), взуття та його ремонт (відповідно на 2% і 4%), синтетичні мийні засоби (на 3%), харчування поза домом (на 2%) та бензин (на 1%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *