ОСТАННІ НОВИНИ

640 млн грн отримала Україна від продажу квот на викиди вуглецю в атмосферу

Львівський портал

|

Україна отримала перші кошти від продажу квот на викиди вуглецю в атмосферу. Зокрема, уряд отримав 640 млн. грн. Про це Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні під час селекторної наради з представниками регіональної влади, повідомляє управління у зв`язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ.

«Ці 640 млн. грн. ми вже готові використовувати на нашу ключову програму з реконструкції, модернізації і заміни котлів, які застаріли і які сьогодні працюють на природному газі», – наголосила вона.

Юлія Тимошенко зауважила, що у найближчі тижні очікується другий транш від продажу квот, і загальна сума становитиме близько 2 млрд. грн.

Юлія Тимошенко відзначила, що, зокрема, з цих коштів буде профінансовано заміну котелень, які працюють на природному газі, на теплонасоси за вже існуючими проектами на цей рік, а також переобладнання котелень великої потужності з природного газу на інші види палива.

Прем`єр-міністр доручила місцевій владі активізувати роботу з підготовки таких проектів. «Перші гроші вже з наступного засідання Ууяду мусять піти на ці цілі», – наголосила вона. 

Юлія Тимошенко також повідомила, що вже складено реєстр котелень по країні (більше 72 тис. котлів і 31 тис. котелень), які потребують модернізації, реконструкції або заміни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *