ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко вимагає у Кметя, аби на Львівщині зменшилися ціни на м`ясо

Львівський портал

|

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко доручила головам облдержадміністрацій активізувати роботу комісій по боротьбі з інфляцією. Таке доручення вона дала під час селекторної наради з представниками органів місцевої влади.

Ю.Тимошенко зазначила, що за підсумками січня-квітня 2009 р. в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Закарпатській і Сумській обл. був отриманий показник інфляції близький до нуля. Разом з тим, найбільш високі показники інфляції були отримані в Полтавській обл. – 1,3%, Запорізькій і Миколаївській обл. – 1,3%, Київській, Чернігівській і Тернопільській – 1,2%.

При цьому найбільш високі показники продовольчої інфляції за вказаний період були відмічені в Полтавській обл. – 1,6%, Запорізькій і Львівській обл. – 1,5%.

Ю.Тимошенко також зазначила, що найбільше підвищення цін на свинину зафіксоване в Львівській обл. – 10% і Чернігівській обл. – 9%, Харківській – 6%. При цьому середня вартість м`яса свинини у Волинській обл. склала 36 грн/ кг, в м.Києві 56 грн/кг. На яловичину найбільше зростання цін за вказаний період було відмічене в Львівській обл. – 5%, Чернігівській – 4%, Сумській обл. – 3,2%. При цьому середня ціна яловичини в Херсонській обл. за вказаний період склала 29 грн /кг, в Києві – 39 грн/кг. "Таке коливання цін не пояснюється ринковими умовами", – підкреслила вона. Вона також доручила Державній ціновій інспекції Мінекономіки розіслати по ОДА зведення про середню вартість продуктів в різних регіонах. "Для того, щоб у вас були орієнтири", – зазначила прем`єр-міністр, звертаючись до учасників наради.

За інформацією РБК-Україна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *