ОСТАННІ НОВИНИ

Через заміну літер у прізвищі школяра не допустили до тестування

Львівський портал

|

На перше цьогорічне незалежне тестування з історії України, яке проходило у 25 пунктах Львівської області потрапило понад 92% від зареєстрованих абітурієнтів. Про це сьогодні повідомила регіональний координатор громадського спостереження за ЗНО Громадянської мережі ОПОРА Ольга Стрелюк.

За її словами, потрапити до пунктів тестування змогло би більше випускників, якби учасники ЗНО дотримувалися усіх процедур при вході до самих пунктів тестування.

«Майже на кожному пункті були зафіксовані випадки, коли майже по одній людині не допустили до тестування. Тобто були випадки, коли майбутні абітурієнти прийшли без паспорта, або без довідки зі школи з фотокарткою. Також були випадки, коли у запрошеннях були помилки у самих прізвищах. Прикрий інцидент у нас стався з літерою «г» і «ґ», через зміну якої випускника не допустили до тестування», – повідомила Ольга Стрелюк.

Також вона розповіла, що через розмови по мобільному телефону один учасник ЗНО достроково склав тестування. «Посеред тестування у школі № 3 міста Жовква хлопчина демонстративно вийшов у коридор і почав розмовляти по телефону. Відповідно такий факт ми не могли допустити і йому було запропоновано або скласти акт та вилучити його зі списку учасників ЗНО, або він закінчує тестування на тому етапі, на якому він зупинився. Він обрав другий варіант», – розповіла О. Стрелюк.        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *