ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук просить уряд повернути держзамовлення на народних майстрів та готельно-ресторанних працівників

Львівський портал

|

Міністерство освіти і науки звернеться до уряду з проханням повернути держзамовлення на декоративно-прикладне мистецтво, а також на готельно-ресторанну справу та організацію обслуговування у готелях у ВНЗ тих міст, в яких відбуватиметься Євро-2012.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти України.

Заступник міністра освіти і науки Тарас Фініков вважає, що кількість місць державного замовлення на спеціальностях, де виховують майстрів декоративно-прикладного мистецтва, не є такою, що потребує скорочення і дасть суттєву економію. «Спеціалістів з цих фахів навчають у дуже невеликій кількості навчальних закладів України. Більшість з них має багатолітню традицію і виховує фахівців, які здатні дивувати світ витворами своїх душ і рук, – сказав він.

Нагадаємо, що розпорядженням КМУ від 14 квітня 2009 р. № 416-р «Про особливості формування державного замовлення на підготовку фахівців та науково-педагогічних кадрів у 2009 році» не передбачено державне замовлення на підготовку молодших спеціалістів та бакалаврів декоративно-прикладного мистецтва і готельно-ресторанної справи.

Відповідно до розпорядження КМУ № 416-р передбачаються такі скорочення: молодшого спеціаліста на 13,7 %, бакалавра – 10,9 %, спеціалістів – 9 %, підготовку кадрів професійно-технічної освіти – 15 %.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *