ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська дитяча залізниця відкрила 58 сезон

Львівський портал

|

 На Львівській дитячій залізниці урочисто відкрили рух поїздів, повідомляє прес-служба Львівської залізниці. До практичних занять приступили понад чотири сотні діток, вони зовсім по-дорослому виконують свою роботу, спробувавши себе у ролі машиністів, стрілочників, ревізорів, начальників станцій, чергових по станції, провідників чи помічників машиністів.

Щоб отримати таку можливість, усі вони не лише три роки відвідували гуртки «Юний залізничник», але й склали відповідні іспити та пройшли не один інструктаж. У 2008 році в 41 гуртку «Юний залізничник» на базі Львівської дитячої залізниці займалися 719 дітей із 18 шкіл Львова. Заняття проводять п`ятеро керівників гуртків. Щороку зацікавленість школярів професією залізничника лише посилюється, а охочих займатися у відповідних гуртках більшає.

У 2008 році послугами Львівської дитячої залізниці скористалися понад 30 тисяч осіб, із них 12 тисяч – дорослі.

Після закінчення минулорічного сезону перевезень, який тривав із травня до вересня, ЛДЗ розпочала підготовку до сезону 2009 року. Однак, через судову тяганину стосовно приміщення, у якому ще із 50-х років була «прописана» дитяча залізниця, існувала загроза того, що новий сезон відкрито не буде, а діти опиняться на вулиці.

Цього року Львівська дитяча залізниця працюватиме за таким графіком: у середу – із 12:00 до 16:00, а в суботу, неділю та святкові дні – із 12:00 до 16:30. Квитки для дорослих коштуватимуть 3 грн., а для діток – 1 грн. 50 коп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *