ОСТАННІ НОВИНИ

День міста від Садового: гроші на вітер

Львівський портал

|

Схоже, святкування цьогорічного Дня Львова буде не таким грандіозним як цього очікують жителі та гості міста. Річ у тім, що програма свята взагалі не передбачає потужних розважальних заходів та мегаконцертів. Хоча, за словами керівника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР Юрія Метельського, з міського бюджету на організацію святкувань передбачено не таку уже й малу суму – понад 250 тис. грн.

Зокрема, протягом чотирьох днів святкувань у місті переважно проходитимуть дитячі акції, фестивалі та виставки-ярмарки, які приурочені до Дня матері. В перший день святкувань, 8 травня, на площі Ринок пройде фестиваль «Львів столиця ремесл». На ярмарку можна буде побачити процес обробки матеріалів, виготовлення продуктів та поспілкуватися з ремісниками. Крім того, в той же день у Львові організують фестиваль «Креативу та інновацій».

9 травня день відкриють виставкою-ярмарком робіт дітей з вадами зору та фестивалем «У колі друзів». Участь у заході візьмуть понад 500 дітей з країн Європи.

Найцікавішим заходом, очевидно, з усієї програми святкування Дня Львова можна назвати парад, який пройде 10 травня. За словами режисера міського параду та керівника Львівського духовного театру "Воскресіння" Ярослава Федоришина, це буде незвичний веселий парад з танцями, співами та спортивними показами під час ходи. Загалом у параді візьмуть участь 5 тис. осіб. Далі на гостей та мешканців Львова знову чекають концерти дитячих колективів до Дня матері.

Що ж стосується фінансування заходів, то 23 тис. грн. піде на спорудження сцен та організацію «озвучок», ще 50 тис. грн. на організацію параду. Щодо використання решти коштів – майже 180 тис. грн. –то такої інформації під час прес-конференції журналістам не надали.

Натомість управління культури ЛМР вписало в програму заходів до Дня міста цілком комерційні проекти, які будуть проходити у приватних закладах, доступ до яких для пересічних львів’ян є доволі обмеженим.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *