ОСТАННІ НОВИНИ

Цього літа планують оздоровити не менше 50% українських школярів

Львівський портал

|

В літній сезон 2009 року планується організувати відпочинок та оздоровлення не менше 50% дітей шкільного віку (не менше 3 млн. дітей). Послуги оздоровлення будуть надані близько 1 млн. дітей. Про це Міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій Павленко заявив сьогодні під час брифінгу в Кабінеті Міністрів, передає управління у зв`язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ.

Юрій Павленко повідомив, що на ці цілі будуть залучені всі можливі кошти: державного, місцевих бюджетів, профспілок, фондів і кошти батьків.

За інформацією міністра, в 2009 році року буде працювати близько 18 тисяч закладів оздоровлення і відпочинку, близько 15 тисяч з них – це заклади оздоровлення і відпочинку, що передбачають денне перебування і лише 2,5 тисячі закладів, що можуть надавати такі послуги цілодобово.

За словами міністра, з другої половини травня оперативний штаб зможе приймати скарги від батьків і дітей щодо діяльності закладів оздоровлення та відпочинку. "Сьогодні можна звернутися з такими питаннями до міністерства за телефоном 279-09-94, а згодом буде створена гаряча лінія штабу, щоб батьки чи діти в разі виявлення порушень під час перебування дитини в оздоровчому закладі могли про це оперативно інформувати", – зазначив він.

За словами міністра, цьогорічна кампанія з оздоровлення дітей влітку 2009 року матиме свої особливості, і це пов`язано зі вступом в дію Закону України "Про оздоровлення і відпочинок дітей", який накладає відповідальність і на оздоровчі заклади, і на державу, і на місцеві органи влади.

Уряд також схвалив проект Закону "Зміни до Закону "Про оздоровлення та відпочинок дітей", який насамперед розширює перелік категорій дітей, які потребують особливої уваги і підтримки і можуть бути оздоровлені за кошти Державного та місцевого бюджетів. "Таким чином ми хочемо збільшити кількість дітей, які зможуть оздоровитися за рахунок коштів державного і місцевого бюджетів", – відзначив міністр. Законопроект також пропонує змінити формулу розподілу цих категорій між державним і місцевим бюджетами. Крім того, згідно з законопроектом, всі пільгові категорії можуть бути оздоровлені як за кошти державного так і за кошти місцевого бюджетів. "Тому зараз головне завдання – мобілізувати державні і приватні кошти для оздоровлення максимальної кількості дітей в 2009 році", – підсумував Юрій Павленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *