ОСТАННІ НОВИНИ

Зменшення держзамовлення передбачено лише на один рік – Міносвіти

Львівський портал

|

Зменшення кількості випускників шкіл вплинуло на обсяг державного замовлення. У 2009 році кількість абітурієнтів зменшилася на 37 тисяч осіб, а державне замовлення на бакалавра передбачається скоротити на 14,6 тисяч, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України.

Відповідно до Розпорядження КМУ від 14 квітня 2009 р. № 416-р «Про особливості формування державного замовлення на підготовку фахівців та науково-педагогічних кадрів у 2009 році», передбачаються такі скорочення: молодшого спеціаліста на 13,7 %, бакалавра — 10,9 %, спеціалістів — 9 %, підготовку кадрів професійно-технічної освіти на  15 %.

У той же час зменшення держзамовлення передбачено лише на один рік, а тому скорочення викладачів не буде – наголошує Міносвіти..

Кінцеве рішення щодо обсягів держзамовлення прийматиме Мінекономіки шляхом підготовки проекту відповідного урядового рішення. Відповідно до процедури надання державного замовлення, Міністерство освіти і науки зводить пропозиції ВНЗ. Функцією МОН у цьому процесі є опрацювання пропозицій ВНЗ та формування попередніх обсягів держзамовлення для Мінекономіки

В подальшому Міністерство освіти і науки здійснюватиме розподіл державного замовлення між вищими навчальними закладами відповідно до їхнього профілю та  минулорічних обсягів .

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *