ОСТАННІ НОВИНИ

Реанімація районних рад: розвиток демократії чи задоволення амбіцій політичних аутсайдерів?

Львівський портал

|

Аби кожен мандатом міг потішитися – ймовірно, саме таке гасло керувало депутатами Львівської обласної ради, коли вони віддавали свої голоси за рішення, логічним завершенням котрого має стати відновлення у Львові районних рад.Розуміючи, що це не зовсім у компетенції облради, райці ЛОР ухвалили рішення-звернення до колег з міської ради, аби вони призначили вибори Галицької, Залізничної, Личаківської, Франківської та Шевченківської районних рад у місті Львові. Та втішили сихівчан першими у їх житті виборами до Сихівської районної ради.
Таке звернення обласні обранці аргументували тим, що вони перейнялися за долю пересічних львів’ян, котрі ось уже впродовж півтора десятка років потерпають без районних рад.

«Мешканці Львова вже впродовж 15 років позбавлені свого конституційного права обирати та бути обраними до районних у місті Львові рад, що є неприпустимим. Як відомо, на сьогодні районних рад у Львові немає, оскільки ще в 1994 році вони припинили свої повноваження», – зокрема йдеться у зверненні, адресованому депутатам міської ради та міському голові Львова Андрію Садовому.
Утім, перед прийняттям подібного рішення, депутатам облради не завадило би поцікавитися думкою громадян міста, за права котрих вони так щиро дбають. Або принаймні поспілкуватися зі своїми колегами з міської ради, на котрих покладають сподівання й очікують з їх боку розуміння.

Зрештою, не всі однозначно сприйняли такий намір і в обласному «парламенті». До прикладу, депутат з фракції ГП «Пора» Богдан Кук поцікавився чи рахували ініціатори, скільки грошей необхідно віднайти у місцевому бюджеті для проведення цих виборів. А нашоукраїнець Валерій Калинюк назвав подібні наміри «поверненням до совєтчини».
Міські депутати пішли далі й у своїх коментарях не лише висміяли рішення колег з «області», але й піддали сумніву доцільність існування власне обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *