ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові оголосять конкурс з будівництва сміттєпереробного заводу

Львівський портал

|

Львівська міська рада має намір оголосити інвестиційний конкурс з будівництва сміттєпереробного заводу. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець. За його словами, конкурс мають оголосити до осені, передає Еко.portal.lviv.ua 

«На вулиці має бути 4 ємності, де має окремо збиратись скло, папір, метал , і окремо те, що має захоронюватись чи спалюватись. Зараз ми над цим працюємо. Перед тим, як оголосити конкурс, треба насамперед прописати всі умови», – сказав пан Голець.

Крім того, зараз ведуться переговори з Грибовицькою та Малехівською сільськими радами для того, щоби сміттєпереробний завод розмістити на території цих сільських рад.

“Зараз сміттєспалювання не альтернатива. Якщо побудувати сміттєспалювальний завод – вартість вивозу і спалювання ТПВ має зрости в десятки разів – зараз ми оплачуємо за сміття від 8-10 грн. і львів’яни не будуть готові, навіть за 5-10 років, платити за вивіз сміття 100-150 грн. Тому першим кроком має бути побудова сміттєпереробного заводу” – наголосив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *