ОСТАННІ НОВИНИ

Попович закликає створити у Львові легеневий стаціонар

Львівський портал

|

Депутат Львівської міської ради Василь Попович виступив сьогодні під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради із депутатським запитом до міського голови Львова Андрія Садового, у якому закликає терміново вирішити питання щодо створення у місті легеневого стаціонару з функціонуванням на його базі сучасних пульмонологічних, імунологічних відділень інтенсивної терапії та відділення торакальної хірургії.

«Такі клініки є в усіх великих європейських містах. Без такого стаціонару немислима адекватна підготовка до «Євро-2012», – наголошує Василь Попович.

За його словами, у Львові склалася надзвичайно серйозна ситуація із лікуванням легеневих захворювань. А Львівщина лідирує в Україні за захворюваністю на патологію органів дихання.

У той же час, за словами депутата, у Львові є лише одне легеневе відділення на 60 ліжок на базі 5-ї лікарні з палатами по 8 осіб у кожній. Це відділення переповнене і фізично не може пролікувати усіх львівських пацієнтів із відповідною патологією.

Окрім цього, Василь Попович закликає створити у Львові постійно діючу моніторингову комісію, яка має стежити за станом захворюваності легеневою патологією та туберкульозом у місті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *