ОСТАННІ НОВИНИ

Вартість телефонного зв` язку зросла ще на 20%

Львівський портал

|

Національна комісія з питань регулювання зв`язку (НКРЗ) затвердила підвищення граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги на 20%, пише "Комерсант-Україна".

Рішення було схвалене комісією на початку року і проходило узгодження з профільними відомствами.

"Собівартість послуг зросла, і оператори фіксованого зв`язку працювали собі в збиток, – відзначив член НКРЗ Володимир Олійник. – Тепер абонплата за користування послугами міського зв`язку доведена до собівартості і навіть перевищує її на 1%". За його словами, сільський зв`язок залишається збитковим навіть після підвищення тарифів, але тепер абонплата за його використання наближена до собівартості.

Відзначимо, 5 лютого ц.р. Антимонопольний комітет висловив думку, що Національна комісія з питань регулювання зв`язку України повинна утриматися від підвищення тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги до введення нормативно-методологічної бази їх формування.

Нагадаємо, 2 лютого ц.р. Національна комісія з питань регулювання зв`язку України схвалила проект граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги.

Впродовж останніх років послуги фіксованого (місцевого) телефонного зв`язку є збитковими для операторів телекомунікацій і для їх компенсації застосовується перехресне субсидування за рахунок доходів від інших видів діяльності, зокрема міжнародного і міжміського телефонного зв`язку, до якого належать також послуги доступу до мереж мобільного зв`язку, повідомляла прес-служба НКРЗ.

Розроблений проект граничних тарифів передбачав зміну окремих позицій прейскуранта. Зокрема, пропонувалося підвищити розмір абонентної плати за користування телефонним апаратом: у містах і райцентрах для населення і установ бюджетної сфери з щохвилинною оплатою розмов – на 20%, а без щохвилинної оплати на 15%; для інших категорій користувачів – на 10%; у селах і селищах міського типу для всіх категорій користувачів – на 10%.

 

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *