ОСТАННІ НОВИНИ

Пандемію свинячого грипу називають "неминучою"

Львівський портал

|

На екстреному засіданні, що завершилося пізно вночі в середу, Всесвітня організація охорони здоров`я ухвалила підвищити рівень небезпеки виникнення пандемії свинячого грипу до п`яти балів із шести, передає AFP.

П`ята фаза пандемії характеризується зареєстрованою передачею вірусу від людини до людини мінімум у двох країнах одного регіону. На цьому етапі виникнення пандемії, тобто глобальної епідемії, "неминуче".

Хоча більшість країн світу наразі не вражені, оголошення п`ятої фази означає, що "залишається небагато часу, щоб остаточно врегулювати всі організаційні питання" і підготуватися до введення запланованих заходів задля зниження небезпеки пандемії для жителів планети.

Керівник ВООЗ Маргарет Чен заявила, що вимушена наполягати на тому, щоб уряди країн світу “готувались до гіршого“. Вона рекомендувала фармацевтичним компаніям GlaxoSmithKline і Roche – виробникам препаратів від свинячого грипу – нарощувати їх виробництво.

"До пандемій грипу слід ставитися серйозно з огляду на його здатності швидко розповсюджуватися по всіх країнах світу, – цитує Медпортал. – Головне питання в тому, наскільки тяжкою виявиться ця пандемія, особливо на початку." Утім, на думку директора ВООЗ, сьогодні світ "готовий до пандемії грипу краще, ніж будь-коли в історії".

Станом на середу, кількість жертв свинячого грипу в Мексиці становить 152 особи, більше двох тисяч заражених. У США зареєстровано 64 випадки свинячого грипу, одна людина померла. В інших країнах світу, за даними СООЗ, підтверджені 79 випадків хвороби.

У Канаді підтверджено шість випадків зараження свинячим грипом, у Великій Британії – два, а в Іспанії – один. Туристи, що повернулися з Мексики, госпіталізовані з підозрою на свинячий грип в Ізраїлі, Бразилії, Гватемалі, Перу, Австралії та Новій Зеландії.

 

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *