ОСТАННІ НОВИНИ

Стадіон до Євро-2012 будують з порушеннями?

Львівський портал

|

Громадський форум Львова інформує про відповідь "Львівдержбудекспертизи" щодо експертних висновків щодо угоду ЛМР та австрійською компанією „Альпіне". ГФЛ вважає, що цей документ дає підстави твердити, що будівництво стадіону у Львові ведеться з порушеннями.

Зокрема, ГФЛ акцентує увагу на тому, що завищено вартість проектних робіт щодо будівництва стадіону до Євро-2012. Підписана угода суперечить нормам чинного законодавства України, зокрема у тому, що вартість проектних робіт будівництва стадіону відповідно до Державних будівельних норм (ДБН) Д.1.1-7-2000 у цьому випадку не могла перевищувати 12 733 771 грн., а в договорі вказана зовсім інша сума — 39 859 650 грн. Тобто, суму договору на проектні роботи завищено більш, ніж на 27 млн. грн.

Представлений договір на виконання проектних та будівельних робіт не передбачає використання інтелектуальної власності.

У листі йдеться, що у договорі з „Альпіне" не зазначено права використання інтелектуальної власності.

Не обумовлено такої передачі також іншими документами та відсутні пояснення посадовців ЛМР з цього приводу. Роз`яснення не було надано навіть на вимогу „Держбудекспертизи". „Угода на виконання проектних робіт і роз`яснення щодо включення замовником в суму 36 млн. вартості інтелектуальної власності на вимогу „Держбудекспертизи" не надано, — йдеться у документі.

Як вважає ГФЛ, ця проблема може бути серйозною, бо за відсутності передачі прав на використання інтелектуальної власності не можна було розпочинати будівництво стадіону за проектом «Альпіне». Існує загроза того, що компанія «Альпіне» може подати до суду за незаконне використання інтелектуальної власності або через суд може виставити додаткові рахунки за таке використання. На етапі підписання угоди це питання не стояло, оскільки договір з "Альпіне" укладений як на проектні роботи, так і на саме будівництво, і необхідності передавати право використання інтелектуальної власності у такому випадку не було. Це питання потребує ґрунтовного вивчення та необхідних роз`яснень компетентних органів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *