ОСТАННІ НОВИНИ

Три роки міськради: крок уперед, два кроки назад

Львівський портал

|

Кулуарщина у мерії в процесі прийняття важливих для міста рішень, провал ремонтних робіт на дорогах, невирішення глобальної проблеми із вивозом сміття та сміттєзвалищем, кредитна заборгованість на десятиліття, скандал з купівлею вживаних трамваїв і майже провалена робота з підготовки до Євро-2012. Це неповний перелік негараздів, які звалилися на місто впродовж останніх років.

І що найцікавіше, цей список озвучив не черговий опозиційний критик нині діючої влади, а очільники депутатських фракцій Львівської мерії, котрі зібралися на засіданні експертного клубу ЦЕДК «Тема», аби розповісти про те, чим вони займалися впродовж трьох років при владі.

Послухавши представників усіх політичних сил, представлених у раді, на перший погляд може скластися враження, що врешті до влади прийшли совісні люди, котрим просто соромно вихвалятися дрібними здобутками, які вдалося втілити у життя. Відтак, за краще вважають згадати про те, що залишилося лише у мріях та на плакатах передвиборчих обіцянок.

Утім, насправді, більше схоже на те, що панам-депутатам не особливо є чим похвалитися. «Ми були впевнені, що все вдасться зробити, коли йшли у владу, – оптимістично каже голова фракції «Пора» Петро Адамик, – Заслуга ради у тому, що вона робоча, здатна приймати рішення». Залишається львів`янам подякувати і на тому.

Щоправда, за словами пана Адамика, до здобутків нинішнього депутатського корпусу (не без активної діяльності «Пори») можна також зарахувати закладення парку ім. Івана-Павла ІІ, відкриття «єдиного вікна» у міськраді, прийняття бюджетної резолюції та активізацію на фронті створення ОСББ.

Можна перерахувати ще кілька добрих справ, які вдалося реалізувати у Львові за останні три роки, утім це крапля в морі, якщо згадати все, що було щиро обіцяно усіма політичними силами напередодні виборів. До прикладу, лідер найменшої фракції у міськраді – ПРП – Олег Бас пригадав усі добрі вчинки своїх однопартійців. Сумнівно, звичайно, що це допоможе цій партії здобути кілька депутатських місць і на наступну каденцію, проте, принаймні, не соромно буде дивитися в очі своїм нащадкам.

Утім наразі депутатів все ж більше цікавить набагато ближче майбутнє. Яку оцінку їм дадуть виборці уже найближчого року. Відтак, очевидно, починаючи з літа-осені варто чекати більш жвавих розповідей про здобутки кожної партії.

А на сьогодні, потуплюючи погляди, обранцям доводиться констатувати: хотіли багато, однак, у міського голови своє бачення розбудови господарки. Він, мовляв, і стоїть на перепоні впровадженню усього обіцяного. Що не кажіть, а вигідно входити до складу колективного органу, де завжди можна спільні заслуги з посмішкою вболівання за місто приписати й собі, а від недоліків усунутися й кивнути на іншого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *