ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко зустрілася з Путіним у вузькому колі

Львівський портал

|

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко зустрілася з Головою Уряду Російської Федерації Володимиром Путіним у вузькому колі. Зустріч відбулася в рамках робочого візиту Юлії Тимошенко до Москви, повідомляє управління у зв`язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ.
Під час зустрічі глави урядів України і Росії висловили задоволення високим рівнем співпраці між двома країнами та обговорили питання, які розглядатимуться сьогодні на засіданні Комітету з питань економічної співпраці українсько-російської міждержавної комісії.
Зокрема, Юлія Тимошенко надала важливого значення засіданню Комітету з питань економічної співпраці. Вона відзначила, що робота в рамках комітету є системною і нагадала, що попереднє засідання комітету відбувалося рік тому. «Пройшов рік і ми можемо підвести підсумки, і приємно, що ті 11 пунктів пріоритетів, які ми з вами закріпили в наших документах, домовленостях крок за кроком втілюються в життя – і це надзвичайно важливо», – сказала Ю. Тимошенко.
За словами Юлії Тимошенко, сьогоднішня зустріч також буде знаковою, оскільки під час неї планується підписати низку важливих документів, які вплинуть на підвищення товарообігу та зміцнення кооперації. Прем`єр-міністр відзначила, що під час засідання, зокрема, планується підписати документи про спеціальний режим коопераційних поставок, що підвищить співпрацю між двома країнами у машинобудуванні, літакобудуванні, космічній галузі.
Юлія Тимошенко також висловила задоволення позитивними результатами двосторонньої українсько-російської співпраці у системі газопостачання. «Ми намагаємося проводити розрахунки за газ своєчасно і у повному обсязі. Я хочу висловити вам свою подяку за те, що ми знаходимо взаєморозуміння за тими пунктам контракту, які говорять про те, що ми повинні були брати замовлені обсяги газу, але беремо стільки, скільки дозволяє криза і сплачуємо в повному обсязі. Важливо, що такі домовленості існують», – підкреслила Юлія Тимошенко.
У свою чергу, Прем`єр-міністр РФ Володимир Путін висловив сподівання, що під час сьогоднішнього засідання Комітету з питань економічного співробітництва будуть обговорюватися не лише питання, пов`язані з енергетикою, але й інші питання двосторонньої співпраці. За його словами, незважаючи на складнощі у світовій економіці, товарообіг між Україною та Росією значно зростає та на сьогодні складає 40 млрд. доларів.
Володимир Путін також висловив задоволення з приводу зміцнення кооперації між окремими важливими галузями та окремими підприємствами обох країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *