ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогорічний Форум дитячого читання відбудеться на початку травня

Львівський портал

|

Цьогорічний Фестиваль дитячого читання «Форум видавців дітям» відбудеться у Львові 7-9 травня. В рамках цього фестивалю відбудеться ряд цікавих заходів. Про це сьогодні повідомила президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.
Серед основних заходів, що відбудуться в Палаці Мистецтв буде ІІІ Спеціалізована дитяча книжкова виставка-ярмарок, учасниками якої є 55 українських дитячих видавництв  книжок та періодики. В рамках цієї виставки також відбудеться виставка творів учасників конкурсу малюнку «Я люблю читати», який проводиться спільно з газетою «Високий замок» та управлінням освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР. Відбудеться ІІ Виставка-семінар освітніх технологій, навчальної та методичної літератури і закладів освіти «Освіта 2009», ІV Міжнародний колоквіум «Європейський вимір української освіти» на який з`їдуться освітяни Франції, Польщі, Німеччини та звісно України. Крім того, під час Форуму відбудеться заключний етап Всеукраїнського конкурсу читання «Книгоманія», у якому взяли участь 136 тисяч 112 учнів 6-7 класів. Також відбудеться нагородження переможців конкурсу «Найкращий читач України 2009», яке проходитиме  у клубі «Пікассо» 7 травня. Переможці конкурсу отримають книжкові нагороди від українських видавництв-партнерів заходу, а також візьмуть участь цікавих конкурсах та розвагах. У цей день відбудеться і конкурс «Найкраща дитяча книжка Фестивалю».
Крім того, у Львівських школах та бібліотеках проходить Тиждень читання, який розпочався 22 квітня і триватиме до 8 травня. Книжки учням вже читали 35 видатних українських письменники.
У рамках форуму також пройде фестиваль-парад літературних героїв. Парад проходитиме з 12.15 до 13.00 центральною частиною Львова (від площі Ринок – проспект Свободи – по вул.. Коперніка – Палац Мистецтв ). Участь у параді візьме близько 200 львівських учнів у власноруч зроблених костюмах своїх улюблених казкових і літературних героїв та учасники Міжнародного театрального фестивалю «Галицька Мельпомена».
Організатори Фестивалю дитячого читання «Форуму видавців дітям» очікують, що форму відвідає близько 25-30 тисяч дітей разом зі своїми батьками.
Традиційно Форум дитячого читання проходитиме у Палаці Мистецтв. Офіційне відкриття відбудеться 7 травня об 11 годині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *