ОСТАННІ НОВИНИ

Війна за заступників Сеника

Львівський портал

|

Львівська обласна рада вступила в активну передвиборчу фазу. Про це свідчать події останніх сесійних засідань, рясних на розмаїті активні дії представників кількох фракцій. Сьогоднішнє засідання не стало несподіванкою, зважаючи на те, що вирішувалися вагомі кадрові питання – про заступників голови облради.
До засідання було відомо, що голова обласної ради запропонує на посаду першого заступника свого чинного зама – представницю БЮТ Людмилу Козак. Про це Мирослав Сеник заявив ще минулого тижня. Його аргументація цілком логічна – в таких питаннях слід враховувати інтереси найбільшої фракції, відтак кандидатом на першого заступника стала саме Л.Козак.
Коли ж пана Сеника спитали, чи є у нього кандидатура на іншого заступника, то він сказав, що це залежатиме від того, чи проголосують за Л.Козак. Мабуть підозрював, що це голосування не буде легким.
Зрештою, не варто бути Касандрою, щоби зрозуміти, що це голосування матиме безліч підводних каменів і рифів. Передовсім, в обласній раді у самому розпалі холодна війна між БЮТ і УНП за мандат депутатки Г.Юрків.  Саме це питання доконечно зіпсувало стосунки між двома фракціями. Представники УНП відкрито заявили, що за першого зама голосувати не будуть.
До них могла приєднатися й фракція ВО «Свобода», яка ще не забула історію з проектом ухвали про визнання комуністичної ідеології злочинною і, зокрема,  кількох пунктів з проекту цієї ухвали, що стосувалися улюбленого свободівського коника – демонтажу символів комуністичного режиму.
Врешті й у «Нашій Україні», мабуть, не цілком забули про те, як позбувся посади заступника голови облради їх висуванець Микола Горинь.  Тим паче, що в кулуарах облради поширилася інформація про те, що  заступником Сеника може стати рухівець Ярослав Пітко, але яким заступником він мав стати, поки достеменно невідомо.
Саме тому після голосування за кандидатуру пані Козак процес найвищих кадрових призначень згас сам по собі. Усі сторони процесу хочуть мати поле для маневру, а відтак йтиметься про зустрічі та переговори з керівниками фракцій для того, аби знайти  компроміс. Адже якщо його не вдасться відшукати, то це означатиме, що обласна рада стала на стежку війни і до президентських виборів спокій депутатам буде хіба снитися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *