ОСТАННІ НОВИНИ

Львів один з найбільш енергоощадних міст Європи

Львівський портал

|

Львів виборов третє місце у загальноєвропейському конкурсі з популяризації енергетичної сертифікації будівель серед міст-учасників європейської кампанії «Дисплей». Про це сьогодні повідомила начальник управління освіти ЛМР Надія Оксенчук.
Нещодавно у Брюсселі в рамках об`єднаної щорічної зустрічі представників загальноєвропейських асоціацій "Energie-Cites" та "Climate Alliance" відбулося нагородження переможців загальноєвропейського конкурсу міст у рамках кампанії «Дисплей». За словами Надії Оксенчук Львів посів третє місце після Барселони (1 місце) та Шотландії (2 місце) та отримав спеціальний приз – набір зі 100 високоефективних водозберігаючих насадок для кранів у бюджетні установи міста від швейцарської фірми «AquaCilic». Ці пристрої дають можливість вдвічі скоротити витрати води. Як зазначила Надія Оксенчук, насадки будуть передані до тих установ, де спостерігаються найбільші витрати води.
Крім того, Львів отримав диплом та спеціальну відзнаку  – диплом від самого журі «Симпатія журі».
Серед фіналістів конкурсу були також Гельсінки (Фінляндія), Анжер (Франція), Моленбеек (Бельгія), Іваніч-Град (Хорватія) та Ніредьгаза (Угорщина). Церемонія нагородження відбулася в Королівському музеї мистецтва під час урочистої вечері, яку дав на честь переможців конкурсу та учасників зустрічі уряд міста Брюссель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *