ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові знову можуть з’явитися районні ради?

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради на сьогоднішньому пленарному засіданні ухвалили рішення, за яким міська рада має призначити вибори районних рад. «За» це рішення проголосувало 68 обласних обранців.Обласна рада вирішила: звернутися до Львівської міської ради щодо призначення чергових виборів Галицької, Залізничної, Личаківської, Франківської та Шевченківської районних у місті Львові рад та про призначення перших виборів Сихівської районної ради.

«Мешканці Львова вже впродовж 15 років позбавлені свого конституційного права обирати та бути обраними до районних у місті Львові рад, що є неприпустимим. Як відомо, на сьогодні районних рад у Львові немає, оскільки ще в 1994 році вони припинили свої повноваження», – зокрема йдеться у зверненні адресованому депутатам міської ради та міському голові Львова Андрію Садовому.

Наразі невідомо як відреагують на це звернення обласних колег міські обранці. Під час обговорення питання на сесії облради прозвучало лише кілька критичних зауважень щодо цієї ініціативи. Депутат з фракції ГП «Пора» Богдан Кук поцікавився чи рахували ініціатори скільки грошей необхідно віднайти у місцевому бюджеті для проведення таких виборів. А нашоукраїнець Валерій Калинюк назвав подібні наміри «поверненням до радянських часів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *