ОСТАННІ НОВИНИ

Борги із зарплатні на Львівщині становлять майже 63 млн грн.

Львівський портал

|

Протягом квітня 2009 року на Львівщині на 13,1 млн грн зменшилась заборгованість із виплати заробітної плати працівникам. Як повідомляє прес-служба ЛОДА, про йшлося під час наради щодо заборгованості із зарплатні.

Зокрема, станом на 1 квітня борг із зарплати в області становив 75,8 млн грн на 508 підприємствах. Вже на 23 квітня ця заборгованість зменшилась до 62,7 млн грн.

Наразі Львівська область посідає 4-те місце в Україні за темпами погашення заборгованості із виплати зарплат.

Із цієї суми найбільший борг мають підприємства міст Львова – близько 40 млн грн та Дрогобича – 6 млн грн, а також підприємства Сокальського району – 6,7 млн грн.

Що стосується найбільших боржників, ними й надалі залишається ЛАЗ – 5,5 млн грн, ЛНДРТІ – 3,8 млн грн, «Полярон» – 2,2 млн грн, Львівські авіалінії – 1,6 млн грн.

Присутній на нараді голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть попросив керівників територій не допускати збільшення заборгованості з виплати зарплат у районах і не унеможливити банкрутство окремих підприємств області.

«Я закликаю вас займатись господаркою, а не проявляти у даному питанні певні політичні речі. Бо перед виборами слід піаритись не лозунгами, а конкретною роботою – як-то благоустрій керованих вами території та задоволеність працівників, яким виплатили зарплату», – заявив Микола Кміть, звертаючись до учасників наради.

Голова Львівської ОДА також додав, що у Мостиському районі області, а також у м. Моршині повністю погашено борги з виплати зарплати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *