ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко хоче збільшити армію

Львівський портал

|

Президент Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону України "Про чисельність Збройних сил України на 2009-2011 роки". Законопроект розміщений на сайті Верховної Ради, повідомляє УНІАН.

Проектом закону передбачено у 2009 році чисельність Збройних сил України залишити у межах фактичної чисельності 2008 року (до 200 тис. осіб, у тому числі до 150 тис. військовослужбовців).

Протягом 2010 року глава держави пропонує провести нарощування бойового потенціалу Збройних сил та довести чисельність ЗСУ до 212 тис. осіб, у тому числі до 162 тис. військовослужбовців. До 31 грудня 2011 року передбачено чисельність ЗСУ залишити у межах фактичної чисельності 2010 року.

Разом з тим голова парламентського комітету з нацбезпеки Анатолій Гриценко не підтримає пропозицію президента стосовно збільшення чисельності Збройних сил України. 

"Запропоноване президентом збільшення чисельності збройних сил на фоні відсутності гострої військової загрози і на фоні вкрай несприятливої економічної ситуації, яка не дозволяє утримувати на належному рівні навіть збройні сили нинішньої чисельності, забезпечити бойову підготовку – це поки що не переконлива пропозиція", – заявив він.

Гриценко пропонує зберегти існуючу чисельність Збройних сил на 2009 рік. Крім того, він пропонує прийняти у парламенті базовий проект розвитку армії лише на 2009 рік, а не на кілька років, як хоче Віктор Ющенко. Тому що питання подальшого розвитку армії вирішуватиме вже інший президент. 

"Буде логічним, щоб новообраний президент як верховний головнокомандуючий запропонував своє бачення розвитку збройних сил, запропонував свої параметри чисельності і головне – запропонував ту ресурсну базу, яка дозволила б армії розвиватися. Бо дуже легко прийняти чисельність більшу, ніж зараз вона є, але при цьому кошти не з’являться", – підкреслив Гриценко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *