ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук тверезо оцінить розвиток Болонського процесу в Україні на конференції євроміністрів

Львівський портал

|

Міністр Іван Вакарчук 28–29 квітня у Бельгії братиме участь у конференції Європейських міністрів, відповідальних за вищу освіту. Серед учасників заходу – представники 46 країн, у тому числі Західної, Центральної та Східної Європи, повідомляє прес-служба МОН.

Під час пленарних сесій планується визначити пріоритети Європейського простору вищої освіти та наукового дослідження на наступне десятиріччя, а також тверезо оцінити результати розвитку Болонського процесу з 1999 до 2009 року.

До складу української делегації входять також заступник міністра освіти і науки Тарас Фініков, ректор Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Віль Бакіров та студент Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Цвик.

Довідка: основним завданням Болонського процесу є створення Європейського простору вищої освіти та наукового дослідження, що ґрунтується на спільності принципів функціонування систем вищої освіти європейських країн. 

Україна приєдналася до Болонського процесу у травні 2005 року (м. Берген, Норвегія) на Конференції міністрів європейських країн, що відповідають за вищу освіту. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *