ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко вирішив популяризувати національну історію та культурну спадщину

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко видав указ про проведення у 2009 – 2015 роках Всеукраїнської молодіжної акції «Пам`ятати. Відродити. Зберегти». Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Метою акції є сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, виховання у молодих громадян поваги до національних історичних і культурних цінностей та реалізації молодіжних ініціатив у трудовій сфері.

Президент доручив Кабміну до 1 червня затвердити план заходів з організації та проведення акції.

У рамках акції, зокрема, передбачено проведення серед учнівської та студентської молоді освітньої, інформаційної роботи з вивчення, популяризації національної історії та культурної спадщини, ознайомлення з об`єктами культурної спадщини місцевого значення. Крім цього залучення учнів та студентів до науково-дослідної, пошукової діяльності з виявлення та вивчення невідомих сторінок історії та культури свого рідного краю, а також організацію відвідування учнівською та студентською молоддю екскурсійних, туристичних маршрутів місцями, пов`язаними з історією та культурою українського народу, походів шляхами військової слави.

Президент також постановив забезпечити захист, збереження, утримання та відповідне використання об`єктів пам`яток культурної спадщини, зокрема, проведення необхідних ремонтних і реставраційних робіт таких об`єктів, залучення в установленому порядку учнівської і студентської молоді до виконання дослідних та відповідних охоронних робіт на територіях історико-культурних, етнографічних, природних заповідників, парків, музеїв, меморіальних комплексів тощо.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *