ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця скоротить рейси електричок через борги ОДА

Львівський портал

|

Через заборгованість обласних адміністрацій «Львівська залізниця» хоче з 5 травня зменшити кількість приміських поїздів. Про це повідомляє прес-центр Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».
Станом на перше квітня 2009 року Львівщина розрахувалася з залізничниками на 91,2%, Чернівецька область — на 90,4%, а Тернопільщина на 50,1%. Найменше піклуються про наявність приміського сполучення для своїх громадян керівники Рівненської та Волинської областей, які перерахували залізничникам 29,2% та 33,7% коштів відповідно.
Протягом січня-березня 2009 року ОДА заборгували залізниці понад 20% від запланованих коштів. Справно розраховувалися з магістраллю у першому кварталі 2009 року лише Івано-Франківська та Закарпатська області. У всіх інших областях, територією яких пролягає Львівська залізниця, приміські електро- та дизель-поїзди можуть бути відмінені саме через заборгованість з відшкодування за перевезення пасажирів пільгових категорій.
До 21 квітня 2009 року загальна сума відшкодованих обласними адміністраціями коштів скоротилася до 55,4% від запланованої суми. Зважаючи на те, що приміські перевезення є критично збитковими для залізниці, а втрати магістралі від них становлять щоденно близько мільйона гривень, питання про відміну електро- та дизель-поїздів розглядатимуть швидко та жорстко.
Довідка: станом на 21 квітня 2009 року Львівська залізниця надала послуг із перевезення студентів на суму 5 585,5 тис. грн., а отримала компенсації від Міністерства освіти і науки на суму 1 553,2 тис. грн. Непокрита сума становить 4 032,1  тис. грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *