ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині поступово ліквідовують заборгованість із виплати зарплати

Львівський портал

|

Львівською ОДА вжито ряд заходів з метою погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах регіону. Зокрема, минулої п’ятниці відбулася обласна селекторна нарада з керівниками адміністративно-територіальних одиниць Львівської області за участю представників прокуратури, Пенсійного фонду, податкової адміністрації, начальників управлінь праці та соціального захисту населення та начальників галузевих управлінь. Про це повідомляється на сайті ЛОДА.

За підсумками цієї наради підготовлено доручення заступника голови облдержадміністрації, яким зобов’язано голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення: взяти під особистий контроль стан погашення боргів на підприємствах державної форми власності; ініціювати притягнення до відповідальності керівників підприємств-боржників, які тривалий час своєчасно не виплачують заробітну плату; активізувати роботу районних (міських) комісій з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та підвищити їхню результативність.

В області також складено графік погашення заборгованості з виплати заробітної плати, який погоджено з Об’єднанням профспілок Львівщини, в тому числі на підприємствах, які перебувають у сфері управління органів виконавчої влади.

Зокрема, з початку цього року в області проведено сім засідань обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На останніх 4-ох засіданнях детально аналізувались причини тривалої наявності боргів з виплати зарплатні на найбільших підприємствах-боржниках, заслуховувались керівники цих підприємств, а також обговорювались шляхи ліквідації наявних обсягів заборгованості у Львівському науково-дослідному радіотехнічному інституті, Західноукраїнській геофізичній розвідувальній експедиції державного геофізичного підприємства „Укргеофізика”, ВАТ „Галичина”, МУ № 6 „Південьзахід-електромонтаж”, державному підприємстві „Угерський спиртзавод”, ВАТ „Львівська вугільна компанія” та інших. Крім того, складено перелік підприємств-боржників з виплати заробітної плати, яким не відшкодовано ПДВ, термін відшкодування якого настав, а також скеровано лист до Прем’єр-міністра України з проханням посприяти першочерговому погашенню заборгованості з відшкодування ПДВ підприємствам-боржникам області та зобов’язати центральні органи виконавчої влади провести розрахунки з підприємствами області за виконані роботи та надані послуги.

У Львівській області складено реєстр державних підприємств у розрізі галузей економіки із зазначенням підприємств-дебіторів, у тому числі державних підприємств, що мають належні до відшкодування суми податку на додану вартість та джерел покриття заборгованості із заробітної плати. Облдержадміністрацією скеровано листи до Міністра охорони природного навколишнього середовища України, Міністра транспорту та зв’язку України, Міністра промислової політики України та Міністра оборони України з вимогою забезпечити погашення наявних боргів із заробітної плати на підпорядкованих підприємствах. Також скеровано листи усім керівникам підприємств-боржників із заробітної плати державної форми власності з вимогою негайно вжити дієвих заходів щодо погашення наявних боргів та недопущення утворення нових і проведено нараду щодо погашення боргів із заробітної плати працівникам ВАТ „Львівська вугільна компанія”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *