ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 300 школярів постріляли з калашнікова

Львівський портал

|

Під час практичної фази польового виходу близько 300 школярів Львівщини здійснили стрільбу з автомата АК – 74. На кожного юнака виділили зброю та по девять набоїв. Про це повідомляє регіональний медіа-центр МО України у Львові.

Захід відбувається під керівництвом Пустомитівсько-Городоцького об’єднаного військового комісаріату за підтримки радіотехнічної бригади Повітряного командування «Захід». До зборів залучено одинадцятикласників та їхні викладачі предмету «Захист Вітчизни» із більшості шкіл двох районів Львівщини.

За словами військового комісара Пустомитівсько-Городоцького об’єднаного військкомату полковник Сергія Халіна, цей захід носить більше демонстративний аніж навчальний характер. Юнакам дали потримати зброю, вони понюхали пороху, а досвідчені військкоматівці за цей час встигли познайомитися та поспілкуватися із призовниками. Військовослужбовці комісаріату провели рекламування військової служби за контрактом та розповіли про можливість навчання у вищих військових навчальних закладах.
Для цього керівництво радіотехнічної бригади Повітряного командування «Захід» виділило зброю та боєприпаси із розрахунку 9 набоїв на кожного юнака. А безпосередньо на полігоні було обладнано 2 навчальних місця. На одному заступник військового комісара майор Микола Омельченко  нагадував міри безпеки при поводженні зі зброєю, а на іншому начальник відділу комплектування ОВК майор Іван Полончук здійснював безпосереднє керівництво за проведенням стрільби.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *