ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині реалізують програму підтримки вугільної галузі

Львівський портал

|

Круглий стіл на тему «Програма підтримки вугільної галузі України» відбувся вчора у ДП «Львіввугілля». Під час зустрічі учасники заходу розглянули і проблемні питання шахтарських регіонів, підприємств вугільної галузі Львівщини та їх вплив на економічну, екологічну та соціальну ситуацію в області. Про це повідомляється на сайті ЛОДА.Учасниками круглого столу стали начальник відділу міжнародних зв’язків Міністерства вугільної промисловості України Наталія Сичова, експерт з питань соціальної політики (Бельгія) Пол Валлі, в.о. керівника групи експертів «TACIS» Войтек Млоджиєвський, заступник голови Львівської ОДА Тарас Федак, гендиректор ДП “Волиньвугілля” Петро Солонинка, голова правління – гендиректор ВАТ “Львівська вугільна компанія” Володимир Потапенко, гендиректор ДП «Львіввугілля» Володимир Гарбузюк, директор ДВАТ “Шахта “Надія” Микола Криштопа та інші.

Проект з підтримки вугільної галузі України фінансується за програмою TACIS і виконується міжнародним консорціумом під керівництвом австрійської компанії «HULLA & Co. HUMAN DYNAMICS KG». Його координатором з української сторони виступило Міністерство вугільної промисловості України.

«Учасники круглого столу підтримали Міністерство вугільної промисловості України щодо розробки цього проекту у Львівській області та визначили його одним з пріоритетних. Окрім цього, було прийнято рішення звернутися до Мінпаливенерго України щодо координації роботи по модернізації Добротвірської електростанції, враховуючи стратегію розвитку Львівсько-Волинського вугільного басейну», – повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Федак.

Також учасники заходу запропонували створити у Львові регіональне представництво міжнародного Консорціуму по реалізації проекту «Програма підтримки вугільного сектору України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *