ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі б’ють на сполох: батьки масово відмовляються від щеплень для дітей

Львівський портал

|

Лікарі занепокоєні ситуацією, яка склалася із імунізацією дітей. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції міністр охорони здоров’я Василь Князевич, батьки масово відмовляються від щеплень їхніх дітей через політизацію цього питання.

За словами начальника головного управління охорони здоров’я ЛОДА Віктора Кімаковича, якщо у попередні роки на Львівщині щепленнями були охоплені 97-98% дітей, то сьогодні ця цифра зменшилась майже на 8%. Натомість для того, аби інфекційні хвороби не поширювалися і не виникала загроза епідемій, відповідно до світових стандартів, щепленнями мають бути охоплені не менше 95% дітей.

Відтак лікарі не відкидають можливості епідемій у найближчі роки. У той же час вони закликають батьків не відмовлятися від щеплень, адже при зараженні лікування може виявитися для дитини дуже важким, а сама хвороба – летальною.

За словами міністра Василя Князевича, загалом по Україні показник охоплення дітей щепленнями є дещо вищий. У загальноукраїнській статистиці за цим показником Львівщина посідає 7-10 місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *