ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові почне діяти нова студентська церква

Львівський портал

|

2 травня о 10.00 розпочнеться посвячення нової студентської церкви на вул. Стрийській у Львові, повідомляє відділ зовнішніх зв’язків УКУ. Невелика дерев`яна церква,  розташована на околиці  Стрийського парку неподалік від будівлі податкової адміністрації, є першим об’єктом майбутнього університетського містечка Українського католицького університету.

Студентська церква буде відкритою для всіх бажаючих, однак її відмінністю від звичайного парафіяльного храму, буде відсутність похоронів та шлюбів.

Нова церква носитиме ім’я блаженних мучеників Української греко-католицької церкви, серед яких є випускники та викладачі довоєнної Львівської богословської академії.

Тому напередодні, 1 травня о 17 годині, відбудеться процесійний хід з мощами блаженних мучеників УГКЦ від УКУ до новозбудованої церкви. А потім там ще відслужать велику вечірня з витією та молебень до Богородиці, а відбудеться концерт духовної музики.

 

Збудували і посвятили цей храм на прохання Блаженнішого Любомира Гузара, Патріарха УГКЦ й Великого Канцлера УКУ, та з благословеня владики Ігоря Возьняка, Архієпископа Львівського й сенатора УКУ.

Архітектором зведеної на кошти львівських жертводавців церкви є Роман Сулик, а її будівництво здійснювалося під керівництвом о. д-ра Богдана Праха.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *