ОСТАННІ НОВИНИ

«Концерн Галнафтогаз» відзначив Всесвітній День Землі прибиранням Святоюрського саду у Львові

|

22 квітня, у Всесвітній День Землі, волонтери львівських вищих навчальних закладів та бізнес-організацій за підтримки Львівської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, екоклубу «Крила надії», за сприяння Львівської Архиєпархії УГКЦ та ВАТ «Концерн Галнафтогаз» провели акцію «День Землі і Я», під час якої було впорядковано парк на Святоюрській горі (навколо церкви св. Юра) у Львові.

Загалом участь в акції взяли понад 80 студентів кафедри екології та охорони навколишнього середовища ЛНУ «Львівська політехніка», представників екологічної ліги та екоклубу «Крила надії», а також працівників «Концерну Галнафтогаз». Усі учасники акції були поділені на сім команд, і прибирання було проведено у формі змагання. Переможці отримали призи від «Концерну Галнафтогаз» та Державного управління охорони навколишнього середовища у Львові та Львівській області.

За словами організатора акції Олени Самсоненко, з місця прибирання було вивезено дві автомашини побутового сміття, зібрано величезну кількість сухого гілля та чагарників. Як зазначили представники церкви св.Юра, допомога громадськості у прибиранні була дуже доречною, адже цей сад прилягає до автомагістралі, якою щодня їздять тисячі львів’ян та гостей нашого міста. Якщо взяти до уваги, що це пряма магістраль, яка сполучає центр міста з летовищем, то гості нашого міста постійно бачили з вікон автомобілів нетрища і запущені хащі. І це практично у центрі міста, біля перлини нашої архітектури і культури – собору святого Юра.

З 1998 р. згідно з Указом Президента України у нашій державі кожної третьої суботи квітня відзначають День довкілля. У цей день громадяни, громадські організації, установи, проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення та прибирання територій, поширення екологічних знань. У 2009 році День довкілля відзначали 18 квітня, а 22 квітня весь світ відзначає Всесвітній День Землі.

День Землі – це громадська ініціатива, відкрита до залучення будь-яких осіб, колективів та організацій. Перша така «разова» акція відбулась 22 квітня 1970 року в США. Її успіх окрилив організаторів, і з тих пір відзначення стало регулярним. Традиція проведення Дня Землі – різноманітних заходів, які покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля на планеті Земля. День Землі – це день відповідальності перед нашою планетою, відповідальності перед людьми, які її населяють, перед самою природою, частиною якої ми є.

Усі ми живемо на одній планеті, і, забруднюючи природу, ми шкодимо у першу чергу самим собі та тим поколінням, які житимуть після нас. Тому з такої нагоди зробімо хоча б один крок для покращення стану довкілля. Кожен повинен визначити цей крок для себе сам. Дехто в цей день відмовиться від поїздки транспортом, хтось посадить дерево, а інший нарешті прибере сміття на власному подвір’ї. Але разом ми зробимо довкілля чистішим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *