ОСТАННІ НОВИНИ

Ракетний склад у Радехові включили до Програми живучості Міноборони

Львівський портал

|

2008 року військові склади Західного оперативного командування, на яких зберігається ракетне паливо «меланж», зокрема,  й ракетний склад у Радехові Львівської області, включили до Програми живучості арсеналів, складів та баз, що дозволяє проводити фінансування заходів з вдосконалення умов зберігання за кошти Державного бюджету. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив, начальник тилу-заступник начальника логістики ЗахОК полковник Ігор Браславський. До цього моменту Програма живучості діяла лише для складів, де зберігалися боєприпаси.

За його словами, в рамках цієї програми у 2008 року на ракетний склад Радехова було виділено 130 тис грн, на які командування військовими частинами, згідно з підписаними договорами з організаціями, що мають право на реалізацію ракетного палива, провели на сьогодні 100% перевірку стану зберігання меланжу. Крім того, на складі відремонтували  28 резервуарних ємностей і отримали дозвіл на безпечне його зберігання.

«На сьогодні ми маємо в Радехові резервуарів для зберігання меланжу на 149% від потреб військової частини. Але це не означає, що в нас є зайві ємності. Справа в тому, що завдяки цій Програмі живучості, в рамках якої нам виділили кошти, ми відремонтували та ввели в експлуатацію ті резервуари, в яких далі можна безпечно зберігати меланж», – сказав полковник.

Також він розповів, що за виділені кошти було придбано спеціальний пристрій, завдяки якому військовослужбовці або працівники, що працюють у відділі зберігання ракетного палива, можуть самотужки провести аналіз резервуарів та визначити його придатність для зберігання меланжу.

Крім того, на складі у Радехові створено необхідний запас аміачного розчину. «Аміачний розчин нам обов’язково потрібний у випадку небезпечної ситуації, яка може виникнути. Власне цим розчином, в разі потреби, буде проведена нейтралізація витоків, тощо», – додав Ігор Браславський.

Цьогоріч, за його словами,  з держбюджету мали виділити на відповідні роботи 2, 960 млн грн., проте кошти до ЗахОК досі не надійшли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *