ОСТАННІ НОВИНИ

Йосиф Мілян став єпископом-помічником у Київській архієпархії УГКЦ

Львівський портал

|

Сьогодні у Ватикані було повідомлено про те, що Святіший Отець Венедикт XVI поблагословив рішення Синоду єпископів УГКЦ про призначення ієромонаха Йосифа (Міляна), настоятеля храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці при Патріаршому соборі Воскресіння Христового, спископом-помічником Київської архиєпархії, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Новому єпископу уділено титулярний престол Друзиліане. Згідно із повідомленням Глави УГКЦ кардинала Гусара, владика Богдан Дзюрах, який дотепер виконував обов’язки єпископа-помічника Київської архієпархії, буде покликаний до інших завдань у житті церкви.

Йосиф Мілян Народився 6 липня 1956 року в селі Добряни, Городоцького району на Львівщині,

9 травня 1984 року отримав дияконські, а 30 грудня 1984 року ієрейські свячення від владики Стернюка.

Як священик в підпіллі працював з катехитичними групами дітей та молоді. Обслуговував вірних у різних парафіях Яворівського, Перемишлянського та інших районів Львівської області. Після виходу Церкви з підпілля служив у парафії с. Унів та навколишніх сіл Золочівського району. Пізніше, як перший греко-католицький священик після легалізації УГКЦ, служив в Студитському монастирі Св. пророка Іллі у Яремчі та обслуговував парафію м. Яремча-Дора і с. Ямна Надвірнянського деканату Івано-Франківської єпархії.

Восени 1990 pоку, після повернення Собору Св. Юра, служив у ньому майже рік як сотрудник. У 1992 році покликаний проводом монастиря до монашої обителі Св. Йосифа у Львові та призначений настоятелем.

У травні 1993 року Блаженнішим Мирославом-Іваном (Любачівським) призначений духовним опікуном (провідником) християнських молодіжних організацій. У лютому 1997 року очолив Патріаршу комісію у справах молоді.

З березня 1997 року призначений настоятелем храму Пресвятої Євхаристії, Центру душпастирства молоді УГКЦ.

Декретом Глави УГКЦ від 1 листопада 2008 року призначений настоятелем храму Благовіщеня Пресвятої Богородиці при Патріаршому соборі Воскресіння Христового та іншим декретом призначений головою комісії культури Київської архиєпархії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *