ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО перевіряє стан готовності ВМС України

Львівський портал

|

Екіпажі кораблів Військово-Морських Сил України пройдуть перевірку готовності до виконання покладених на них завдань за стандартами НАТО. Робочий візит до України делегації фахівців з 19 країн-членів та партнерів НАТО розпочався ще вчора, повідомляє УНІАН.

Метою візиту іноземних військовослужбовців є відкриття 15-го курсу підготовки експертів з питань проведення оцінки 1-го рівня за стандартами НАТО в рамках Програми перевірки та зворотного зв’язку Концепції оперативних можливостей, а також проведення оцінки 1-го рівня за стандартами Альянсу фрегату «Гетьман Сагайдачний» з гелікоптером Ка-27пр, корвету «Тернопіль» та великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський».

Планується, що у заходах також візьме участь санітарний літак Ан-26 «Віта» повітряних сил Збройних сил України.

Під час оцінки екіпажі кораблів українського флоту вийдуть у море, де проведуть навчання з універсальної оборони, тактичного маневрування та передачі вантажу на ходу, тренування з організації буксирування пошкодженого корабля. Також з екіпажами буде проведено корабельне навчання з радіаційного, біологічного та хімічного захисту.

Завершиться 15-й курс підготовки експертів за стандартами НАТО 24 квітня.

Варто нагадати, що Північноатлантичний альянс (НАТО) налічує 26 держав, кожна з яких приєдналась до нього добровільно. Зокрема членами НАТО є: Бельгія, Болгарія, Великобританія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Франція, Чехія.

Окрім того НАТО тісно співпрацює з 23 країнами-партнерами серед них: Австрія, Росія, Фінляндія, Хорватія, Швейцарія , Швеція та Україна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *