ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада визначила категорії потерпілих від політичних репресій

Львівський портал

|

Львівська обласна рада прийняла рішення № 850 «Про визнання громадян потерпілими від політичних репресій», у якому визначила категорії громадян, які є потерпілими від політичних репресій, повідомляє прес-служба обласної ради.

Згідно з цим документом, до потерпілих від політичних репресій належать наступні категорії:

які народилися в місцях позбавлення волі у жінок, ув’язнених з політичних мотивів, або примусово поміщених у лікувальні заклади;

які в дитячому віці перебували разом з батьками, один з яких був ув’язнений з політичних мотивів, у засланні, на виселенні або спецпоселенні;

які залишилися без опіки батьків, один з яких чи обоє були репресовані.

Згідно з рішенням, підставою для визнання потерпілими від політичних репресій є: довідка про реабілітацію матері, яка перебувала в тюрмі;  свідоцтво про народження потерпілої дитини; довідка про реабілітацію батьків; довідки про реабілітацію, видані органами внутрішніх справ суб’єктів Російської Федерації чи інших союзних республік колишнього СРСР    відповідно    до     постанови    Верховної   Ради    України     від   19.11.1992 р. № 2805-ХІІ «Про порядок надання пільг реабілітованим особам, які були репресовані за межами республіки і проживають на території України»;  паспорт громадянина України.

Облрада доручила міським та районним комісіям з питань поновлення прав реабілітованих до 1 жовтня 2009 року сформувати реєстр громадян, потерпілих від політичних репресій, і подати його в обласну комісію з питань  поновлення прав реабілітованих.

У рішенні також зазначено, що дія цього рішення поширюється на громадян України, які постійно проживають на території Львівської області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *