ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура займеться підозріло дешевим м’ясом за вказівкою Президента

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко дав доручення Генеральній прокуратурі здійснити перевірку процесу імпортування в Україну м’ясопродуктів. Як передає УНІАН, про це президент сказав сьогодні у Яготині на Київщині під час виступу на нараді з питань фінансового стану підприємств АПК та щодо ситуації у тваринництві.

В. Ющенко піддав критиці ситуацію із ввезенням до України дешевого м’яса. Він висловив сумнів, що м’ясо за 80 центів може потрапляти на територію України без митних порушень. «Очевидно, по накладних це не м’ясо», – припустив президент.

Він попросив Генпрокуратуру перевірити весь ланцюжок завезення на територію України імпортного м’яса.

При цьому Віктор Ющенко підкреслив, що взагалі вся політика уряду, як нинішнього, так і попереднього, стосовно підтримки вітчизняного м’ясовиробника є непродуманою. За словами президента, чим є більшим імпорт м’яса, тим менше поголів’я худоби в Україні. Він підкреслив, що необхідно підтримувати не закордонного товаровиробника, а вітчизняного, надавати йому преференції та пільги.

«Парадокс, ми в цьому році мали найбільший врожай фуражного зерна і найменшу кількість поголів’я», – сказав В. Ющенко.

Він назвав трагедією темпи зростання імпорту м’яса в Україну, зауваживши, що якщо ця тенденція збережеться, то українському м’ясовиробництву загрожуватиме зникнення.

«Імпортувати м’ясо до України – це все одно, що в Росію імпортувати нафту та газ, а в Колумбію – каву», – сказав Президент, додавши, що уряд Південної Кореї відправили у відставку, коли він прийняв необґрунтоване рішення, яке призвело до різкого збільшення імпорту м’яса в країну.

Також В. Ющенко в чергове піддав критиці дії уряду щодо обмежень експорту зерна та олії. Говорячи про обмеження експорту олії, В. Ющенко зауважив, що Україна є одним з найбільших її виробників у світі. «Здавалось би, українською олією полито половину світу, у нас один конкурент – Аргентина, але, дякувати Богу, вона далеко», – сказав Президент, висловивши здивування, чому за таких умов обмежується експорт і надається право лише двом компаніям, одна з яких належить депутатові від БЮТ.

«Хіба це конкуренція?», – поцікавився Президент, висловивши думку, що подібні рішення продиктовані не державними інтересами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *