ОСТАННІ НОВИНИ

Сеник підписав рішення «Про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні»

Львівський портал

|

 Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник підписав рішення Львівської обласної ради «Про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні”, повідомляє прес-служба Львівської облради.

Це рішення було ухвалене на минулій сесії обласної ради 10 квітня.

Згідно з цим документом, обласна рада звернулася до Президента України та Верховної Ради України щодо законодавчої ініціативи подання проекту Закону України "Про правову оцінку злочинів тоталітарного комуністичного режиму на території  України".  У зверненні місться пропозиція ініціювати подання проекту Закону України щодо правової оцінки злочинів тоталітарного комуністичного режиму на території  України.

Також  депутати облради бачать необхідність поширити поняття "протиправності" щодо публічного заперечення Голодомору для застосування його як норми Кримінального кодексу України та в тому, щоби дати політико-історичну та гуманітарно-правову оцінку діяльності КПРС і Компартії УРСР та їх нинішніх ідеологічних спадкоємців, визначити їх відповідальність, зокрема за антиукраїнську діяльність з подальшим законодавчим усуненням з політичного поля України всіх громадсько-політичних та партійних організацій, які сповідують марксистсько-ленінську тоталітарну комуністичну ідеологію.

Львівська обласна рада підтримала прийняття закону "Про заборону комуністичної ідеології та ліквідацію символів тоталітаризму і комуністичного режиму".  

Водночас обласна рада рекомендувала районним радам, виконкомам сільських, селищних та міських рад Львівської області провести інвентаризацію архітектурно-будівельних об׳єктів (пам`ятники, обеліски, стели, барельєфи тощо), які містять символи тоталітарного комуністичного режиму, та, відповідно до чинного законодавства, ініціювати демонтаж тих із них, котрі не належать до об’єктів культурної спадщини та не охороняються законом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *