ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА створять службу охорони праці

Львівський портал

|

Службу охорони праці до кінця цього року створять при управлінні освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Створення такої служби є одним із пунктів забезпечення виконання Регіональної угоди між Львівською ОДА, об’єднаннями роботодавців та профспілковими об’єднаннями Львівської області на 2008-2009 роки, яку сьогодні, 10 квітня, обговорили на засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Що стосується інших пунктів Регіональної угоди, Львівська ОДА має завершити роботу щодо формування програми пільгового кредитування житла для педагогічних працівників у Львові та в містах обласного підпорядкування, а також передбачити в обласному бюджеті кошти на часткове погашення кредитів.

Окрім цього, облдержадміністрація звернеться у Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту України щодо надання матеріальної підтримки двом дитячим закладам області з круглорічним функціонуванням для оздоровлення дітей з соціально-незахищених верств населення.

У свою чергу профспілки повинні посилити громадський контроль за дотриманням законодавства про оплату праці, а роботодавці – домогтися створення безпечних та здорових умов праці і забезпечити повне фінансування заходів з охорони праці на підприємствах.

«Насправді Регіональна угода є прогресивною. Адже роль профспілок та об’єднань роботодавців є визначальною у цивілізованому світі. Однак, для того, аби влада на місцях мала більш реальний вплив на економіку регіону, потрібно провести адміністративно-територіальну реформу», – наголосив під час виступу голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *