ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємства, що мають угоди з «НІКА-ГАЗ» від газу не відключать

Львівський портал

|

«Львівгаз» не відключить від газопостачання підприємців-боржників від ТзОВ «НІКА-ГАЗ». Про це сьогодні повідомив під час засідання Львівського прес-клубу заступник голови правління ВАТ «Львівгаз» з питань режимів газопостачання та обліку газу Ігор Марчак.

«Споживачів, які мають угоду з «НІКА-ГАЗ» відключати ми не будемо, бо це майже 800 споживачів. Ми відтермінуємо дату кінцевої сплати боргу», – сказав Ігор Марчак.

Він також зауважив, що діяльність київської організації на території Львівської області зараз детально вивчається правоохоронними органами.

«Я теж не задоволений тією робою, яку провела «НІКА-ГАЗ», чим і викликала багато проблем. Загалом ми маємо близь 30 постачальників, що займаються поставкою газу, усі вони мають ліценції, які були видані НКРЕ. В тому числі таку ліцензію мають і «НІКА-ГАЗ». Споживачі вже самі вирішують з ким підписувати договори. Звісно, коли з’являється стільки постачальників, з’являються і такі ситуації», – розповів І. Марчак.  

Водночас начальник першого відділу Львівського обласного територіального відділення АМКУ Мирослав Левицький зауважив, що така ситуація щодо постачання природного газу виникла не лише у Львові, а й по всій Україні.

«Якщо у Львові на ринку працювала «НІКА-ГАЗ», то у Івано-Франківську – «Тандем Плюс». Усі облгази України опинились в однакових умовах. Маючи угоду з споживачами і не маючи лімітів газу, вони були змушені звернутись до послуг «НІКА-ГАЗ». Встановлений факт примусового нав’язування в укладанні невигідних договорів на постачання природного газу з ТзОВ «НІКА-ГАЗ» і призвів до ущемлення інтересів інших споживачів. Нараз ми досліджуємо причини, які склались на ринку. В Антимонопольному відкрито справу», – розповів Мирослав Левицький.

«А що стосується виставлення подвійного рахунку, то Львівське відділення АМКУ надало відповідні рекомендації «Львівгазу» і вони повернули кошти споживачам на суму 4,7 млн грн.. Крім того, «Львівгаз», за розрахунками за жовтень-грудень 2008 року, за січень-березень провели перерахунки газу», – додав М. Левицький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *