ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати просять Тимошенко та НКРЕ не прирівнювати церкви до промислових підприємств

Львівський портал

|

Львівська обласна рада просить прирівняти тарифи на газ для релігійних організацій з тарифами для населення. Відповідні звернення до прем’єр-міністра Ю.Тимошенко та до голови Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) В.Кальченка депутати прийняли під час сьогоднішньої сесії ЛОР.

Спонукав до написання відповідних звернень лист до обласної ради від Курії Львівської Архиєпархії Української греко-католицької церкви з клопотанням щодо вдосконалення цінової політики на природний газ, який використовується для опалення приміщень релігійних громад.

Як зазначено у зверненні, Національна комісія регулювання електроенергетики України вповноважена встановлювати граничні рівні цін на природний газ для трьох категорій споживачів: населення, бюджетних організацій та промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. При цьому, релігійні громади та інші громадські організації прирівняні до промислових споживачів. НКРЕ своєю постановою від 19 лютого 2009 року затвердила на цей рік граничні ціни на природний газ для промислових установ у розмірі 2020,25 грн за 1 тис. м куб, що в 1,4 рази вище рівня граничної ціни, чинної до 1 січня поточного року.

«Церкви та релігійні громади, які утримуються виключно на основі добровільних пожертв прихожан, неспроможні за таких умов оплачувати за спожитий природний газ. Ситуація, що склалася, ставить під загрозу стабільну діяльність релігійних громад. З огляду на це, Львівська обласна рада просить розглянути можливість віднесення релігійних громад до іншої категорії споживачів, зокрема – населення», – йдеться у зверненні ЛОР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *