ОСТАННІ НОВИНИ

На Великдень у Шевченківському гаю буде «Велика гаївка»

Львівський портал

|

Під час Великодніх свят у музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) протягом трьох днів проходитимуть фестини «Велика гаївка», повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Також 15 квітня на площі Ринок студенти малюватимуть писанки.

На Великдень, 19 квітня у Шевченківському гаю будуть проходити фестини «Велика гаївка». Під час фестин для гостей та мешканців будуть проводити гаївки, веснянки, лялькові вистави та цікаві забави. Також запрезентує свою пасхальну програму євангельська церква «Гефсиманія». Початок фестин «Велика гаївка» о 15.00 год.

20 квітня на обливаний понеділок в шевченківському гаю будуть продовжуватись фестини «Велика гаївка». Початок фестин о 14.00 год. На головній дорозі музею на території Бойківщини буде встановлено святкові ворота прикрашені зеленню, квітами та стрічками. Відвідувачі, які будуть проходити крізь святкову браму, будуть окроплені водицею.

Також відбудеться дійство «Кривий танець» (гаївковий рух з живого ланцюга відвідувачів) На дитячому майданчику, який матиме назву «Вербові котики» для дітей проходитимуть і ігри, забави та розваги. Під час фестин у гаю відбудеться конкурс «Писанка для милого».

На подвір’ї із с. Либохори розгорне свою діяльність «Майстерня автентичного танцю». Усі охочі зможуть вивчити нескладні для виконання, але надзвичайно цікаві в образно – емоційному плані, старовинні танці України. Біля церкви с. Кривки відбудеться Великодній концерт. Під час концерту прозвучать риндзівки – хвалебно-вітальні пісні, а також «Волочебний обряд». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *