ОСТАННІ НОВИНИ

Замість фізкультури в школах будуть заняття у секціях

Львівський портал

|

Міністерство освіти і науки планує у майбутньому індивідуалізувати уроки з фізкультури, поступово перейшовши на заняття у секціях. Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський, передає кореспондент «proUA».
«Ми взагалі змінили філософію оцінювання з фізичної культури спорту. Оцінювати не оці нормативи, які недосяжні, а оцінювати, що дитина завтра зробила краще і вдаліше ніж сьогодні. Індивідуальний вектор кожної дитини. Ми хочемо індивідуалізувати, а з часом поступово переходити до занять у секціях», – зазначив Павло Полянський.
Загалом, за словами міністра, скасування нормативів сталося через тотальну критику Міносвіти з боку ЗМІ. «Критика Міністерства вихолостила все. Ми зняли у цій програмі такі складні дисципліни і пом’якшили нормативи. Складно сказати, наскільки це все збережеться, тому що є загроза геть понизити планку, щоб дитинка тільки сиділа і не ворушилася, бо не дай Бог що станеться», – сказав заступник міністра.
Нагадаємо, що через смерть кількох учнів на уроках фізкультури Міносвіти вирішило передивитися фізкультурні нормативи у школах.
Також нагадаємо, що 9 квітня Міносвіти вирішило повністю відмовитися від нормативів на уроках фізкультури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *