ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині постраждалим від повені відшкодували 82 млн грн

Львівський портал

|

Населенню Львівщини, що постраждало від повені минулого року відшкодовано понад 82 млн гривень, повідомив сьогодні під час виступу на сесії облради перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак.

За його даними, 27 сім’ям першої категорії постраждалих були надані земельні ділянки або грошові компенсації. У Бориславі відбудовано житловий будинок, але залишається ще одна сім’я, де проблеми не зняті. Поки ці люди живуть у родичів.

За словами П’ятака, досі тривають судові розгляди скарг громадян, які вважають, що їм буле надане замале відшкодування і які вимагають, щоби їх перевели у вищу категорію постраждалих..

Він також повідомив, що порушено кілька кримінальних справ після перевірок КРУ щодо використання бюджетних коштів на ліквідацію наслідків стихії. В.П’ятак назвав дві справи у Городоцькому та Самбірському районах.

На думку першого заступника голови ЛОДА, поява цих кримінальних справ стала можливою через неврегульованість процесу з виплатами компенсацій та хаос при підготовці рішень з цього приводу. «Сільські голови стали розпорядниками коштів, але не були готовими до цього» – сказав він.

Натомість депутат облради Микола Горинь зазначив, що є багато відгуків від сільських голів власне з цього приводу. За словами М.Гориня, голови кажуть, що наступного разу вони не візьмуть на себе відповідальність розпорядження коштами.

Також слід відзначити, що попри жваве зацікавлення депутатів проблемами використання бюджетних коштів на подолання наслідків повені, вони не підтримали ініціативу фракції ВО «Свобода» про створення комісії для перевірки використання коштів на повінь. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *