ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщині катастрофічно бракує грошей на протипаводкові роботи

Львівський портал

|

Найбільшою проблемою, яка загрожує повторенням минулорічного стихійного лиха, є відсутність фінансування на протипаводкові заходи. Про це сьогодні на сесії облради повідомив перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак. За його словами, при потребі на усі заходи 130 млн, на сьогодні заплановано фінансування в межах 8 млн.

Відтак одним із пунктів прийнятого сьогодні рішення є звернення до Кабміну та ВРУ з проханням аби при перегляді бюджету у травні призначити на ці потреби кошти в державному бюджеті.

За його словами, така робота ведеться з відповідними міністерствами і є попередні погодження про те, що кошти візьмуть зі стабілізаційного фонду. Відповідальним розпорядником коштів має бути Мінрегіонбуд.

П’ятак розповів, на сьогодні в області є 81 так званий перехідний об’єкт, який почали робити минулого року і не закінчили. На них потрібно 140 млн грн..

«У нас стоять не добудовані мости, незавершені роботи на водозаборах» – наголосив В.П’ятак.

Він прозвітував, що було зроблено владними структурами, для направлення збитків, завданих стихією. Відновили 155 об’єктів дорожнього господарства, 36 освітніх закладів, 25 – закладів охорони здоров’я, 19 –культурного спрямування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *