ОСТАННІ НОВИНИ

Порушена ще одна кримінальна справа стосовно Ігоря Зварича

Львівський портал

|

Проти екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича порушена ще одна кримінальна справа – по ч.2 ст.383 КК ("свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину", повідомляє "Комерсант-Україна". Вона передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі строком до п`яти років.

Як повідомив керівник слідчої групи Генпрокуратури Володимир Жербицький, в ході перевірки свідчень колишнього судді, які він давав на засіданні Печерського райсуду Києва, не підтвердилася інформація про те, що з львівської лікарні "Богдан" його викрали невідомі, заховали в невідомому місці, тримали прикованим до батареї близько двох місяців, вимагаючи викуп у розмірі 3 млн. дол.

В даний час І.Зварич знаходиться в львівському СІЗО №19, куди він був переведений 24 березня ц.р.

Відзначимо, І.Зварич під конвоєм прибув до Києва 10 березня ц.р. Печерський районний суд Києва задовольнив подання Генеральної прокуратури України і взяв І.Зварича під варту. Слідство відносно І.Зварича продовжує Головне управління ГПУ з розслідування особливо важливих справ.

Як повідомлялося, 9 березня ц.р. близько 21:00 на горищі одного з житлових будинків м. Львова співробітники СБУ затримали І.Зварича. За словами прес-секретаря СБУ Марини Остапенко, співробітники СБУ передали І.Зварича слідчим ГПУ. До цього часу І.Зварич знаходився в розшуку. Раніше він звертався до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою визнати незаконним вирішення ВР про його арешт і звільнення.

Нагадаємо, 2 грудня 2008 р. Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти судді І.Зварича за отримання хабара у розмірі 100 тис. дол. У службових кабінетах і квартирах семи суддів Львівського апеляційного адмінсуді, зокрема і голови суду, провели обшуки, під час яких співробітники Генпрокуратури і СБУ вилучили 1 млн дол. і 2 млн грн. При цьому з особистої барсетки І.Зварича було вилучено 9,6 тисяч дол. і 6,4 тис. грн. Сам суддя заперечував отримання ним хабарів у розмірі 100 тис. дол. Пояснюючи походження інших сум він заявив, що позичив на будівництво 1,9 млн дол. у свого знайомого адвоката В.Косенко, а також мав намір направити гроші, знайдені в приміщенні суду, "на церкву".

15 грудня 2008 р. УСБУ в Львівській області оголосило І.Зварича в розшук, оскільки він зник з приватної клініки, в якій знаходився на лікуванні. 18 грудня 2008 р. ВР дала згоду на його звільнення з посади і арешт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *