ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині матері стали менше відмовлятися від новонароджених

Львівський портал

|

Молоді матері рідше почали відмовлятися від своїх новонароджених малюків. Зокрема минулого року, таких випадків на Львівщині було зафіксовано лише вісім, у 2007 році – 18. Про це сьогодні повідомила під час засідання Львівського прес-клубу головний лікар Львівського державного обласного перинатального центру Лариса Янів.

За її словами, 20 років тому від новонароджених відмовлялося значно більше жінок – щомісяця фіксувалося по 1-2 випадків. А за останній рік – жодного.

«На щастя, у нас кількість дітей, від яких відмовляються батьки, значно поменшала. Це величезна заслуга різних управлінь, центрів, інформування школярів, це створена в області Служба по плануванню сім»ї, це обізнаність населення щодо контрацептивних заходів, і, звичайно, великий вплив з боку церкви», – зазначила Лариса Янів.

Крім того, вона додала, що за медичною статистикою у 2008 році на Львівщині перервало небажану вагітність аж 7,5 тисяч жінок. Але при цьому, народжуваність в області за 2008 рік зросла  до 29007 дітей у порівнянні з 2007 – 27554.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *