ОСТАННІ НОВИНИ

Акціями «Львівської вугільної компанії» заволоділи незаконно

Львівський портал

|

На Львівщині співробітники СБУ викрили факт незаконного заволодіння акціями ВАТ „Львівська вугільна компанія” шляхом зловживання службовим становищем на суму понад 12 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.

За даними прес-служби, у 2008 році в процесі приватизації державного підприємства “Центральна збагачувальна фабрика “Червоноградська”, що забезпечувала збагачення всього вугілля, яке видобувається в Червоноградському вугільному басейні, було створене нове підприємство ВАТ “Львівська вугільна компанія”.

Згідно із умовами приватизації, статутний фонд новоутвореного підприємства складався з 305 млн.грн., з яких понад 114 млн.грн. належать державі і понад 190 млн.грн. одному із закритих акціонерних товариств.  

Перевіряючи законність зазначеної приватизації та створення нового підприємства, оперативники Управління СБУ у Львівській області встановили, що службовці ЗАТ подали у фонд держмайна неправдиві дані про фактичну частку коштів внесених у статутний фонд новоутвореного ВАТ “Львівська вугільна компанія”.

За даними СБУ, посадовці ЗАТ здійснили оборудку, завдяки якій незаконно отримали майже 50 млн. акцій вартістю 12 млн.грн. новоствореного ВАТ „Львівська вугільна компанія”.

За фактом незаконного заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем посадовцями ЗАТ , слідчий відділ УСБУ у Львівській області порушено кримінальну справу за ст. 191 КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *