ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині голову сільради піймали на земельній афері

Львівський портал

|

На Львівщині співробітники СБУ викрили земельну аферу, яка передбачала незаконне отримання в оренду комерційної структури земельної ділянки вартістю майже 2 млн. грн. та на яку мешканці села Раковець законно претендують ще з кінця минулого століття. Про це повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.  
Зокрема, співробітники СБУ встановили, що у 2006 році ТзОВ “П” за рішенням сільської ради с. Раковець Пустомитівського району отримало законний дозвіл для виготовлення технічної документації на земельну ділянку, площею 15 га. Проте, сільський голова, діючи в інтересах зазначеної комерційної структури, підробив рішення сільради, після чого в документах почала фігурувати земельна ділянка, площею не 15, а 35 га. Опісля виготовлення фірмою „П” документації на ділянку площею 35 га, її було затверджено на сесії сільради з приховуванням від депутатів реальної площі виділених земель. 

На основі прийнятих рішень, голова сільради уклав договори з ТзОВ “П”, які засвідчили про те, що фірма незаконно отримала 20 з 35 га землі Раковецької громади (орієнтовна вартість 1 млн. 920 тис. грн.) для будівництва торгово-розважального центру та житлових будівель.
 
Враховуючи те, що в діях сільського голови містяться ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) КК України, за матеріалами УСБУ органами прокуратури стосовно нього порушено кримінальну справу.

Водночас, під час перевірки факту незаконного виділення земель у с. Раковець співробітники СБУ встановили, що на 20 га землі, які незаконно були передані ТзОВ „П”, з 90-х років минулого століття законно претендують місцеві мешканці Раковця. 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *